Posts

Showing posts from July, 2016

Confident

I think my self esteem getting lowered. Low and low. This feeling made me wanting to 'masuk gua'. Hmm.

Entering degree and keep silent. And live and seeing others from down there.

Coz I'm not good enough in doing something. Still need to upgrade my skills. :'(

Uwarghh. Where's my confident?

Bangkang + Backup

Image

Love Is Not Over

Siyes this song is one of my favourite songs from BTS. Huhu. Major lagu BTS aku minat coz of their lyrics. Banyak yang diorang tulis sendiri. Jjang punya!

Love Is Not Over. First time dengar yang Outro version punya (versi pendek) from album HYYH pt. 1. Memang harap sangat BigHit releasekan full version punya. Finally, ada jugak! 
Lagi berderai la air mata lepas dengar full version. Haha. Walaupun tak de prob perasaan dan cinta time tu, tetap nangis. XD Sorry. Jiwang sikit bab-bab ni. Thumbs up to Jungkook and Jin sebab terlibat dalam pembikinan lagu.

**kalau dengar reversed Outro version time tengah-tengah malam, nanti tak boleh tido. Hahaha.

These are the lyrics.

The long night is following you as it flows Time follows you and fades Why are you getting farther away? So far that I can’t reach you? Tell me why, you’re so far away, why Can’t you see me in your eyes anymore?
Love is so painful Goodbyes are even more painful I can’t go on if you’re not here Love me, love me Come back to my arms
Love i…

Little Things

Aku search dan baca lirik sebab aku tak pernah tahu dan dengar (pernah tapi buat tak tahu dan tak faham). Aku terdiam. Tiba-tiba, mak minta aku urut sekejap kakinya. So, aku urut mak aku dengan perasaan yang menahan. Menahan air mata dari jatuh. Aku alihkan pandangan aku ke TV dan tonton la Buddy dalam rancangan Bakery Boss tu demi nak buat riak muka aku as usual.
Habis urut, ambik wuduk untuk solat Maghrib, keep myself in the room. Menangis sepuas-puasnya depan Tuhan. Aku terharu. But what should I do? I'm clueless. Aku memang tak akan 'sweet sweet' dengan ajnabi. That's my principle. But aku berderai air mata do. 
Aku harap semua ni (sweet sweet) berlaku selepas perkahwinan. Uwaa. 
So, aku mampu acah-acah jadi perempuan rocker dan buat-buat blur dalam bab-bab macam ni. Demi tidak terlalu melayankan perasaan dan mengharapkan semua ini dapat kau buat selepas terikatnya ikatan sah antara kita.
I hope you read this. T.T But this make I more falling to you.
This lyrics m…