Posts

Showing posts from December, 2015

View in UiTM Dengkil

Image
Bismillahirrahmanirrahim...
Maaf sebab lambat update and blog ni nampak berhabuk sikit. Busy sikit dan ada gaduh sikit dengan wifi. Sekarang, wifi nak berbaik-baik semula dah. ^_^

Siapa nak tengok suasana dalam rumah di kolej, klik SINI

Kalau bosan-bosan asyik menghadap buku je, memang saya tengok sekeliling and ambik gambar. Biar penuh SD card dengan view kampus. Hahaha. Sebab tu saya tak suka selfie. Lagipun, hanya 4 bulan je duduk kat sini. Mana boleh nak patah balik. Puncak Alam boleh la saya patah balik ke sana. Huhu.


Kalau blok di sini.. Untuk akademik, kelas buat kat:
1. Blok Dinamik (lecture hall n BK) 2. Blok Etika (lab) 3. Blok Progresif (BKs) 4. Bilik Seminar (Pusat Pelajar yang attached dengan Anjung Dengkil)
Kolej pulak,, Tualang 1, 2 n 3 untuk siswa. Dahlia 1, 2 (longest building) n 3 untuk siswi.
As usual, Pusat Islam, PTAR (library), Pejabat Fasiliti, Pusat Pelajar (bilik2 persatuan), Pejabat Pengurusan Kolej.
Court.. Ada court tennis, netball, badminton. N boleh jugak…

UiTM Dengkil

Image
Welcome to new house of Asasian UiTM.

First impression. CANTIK.

Sebab nampak dari jalan belakang PICC lagi. Hehe. Bangunan pentadbiran yang tinggi macam FSK 6 Puncak Alam dah jadi bangunan tertinggi di Dengkil.

Lepas daftar (ambik kunci je), terus naik ke aras 8. Tingginya... Semoga lif disayangi tidak rosak.

Majoriti, Law and Tesl yang stay di Dahlia 2 ni. Kami kaum minoriti di sini. Hehe.. Abaikan pasal tu.

Satu rumah, ada 3 bilik. Satu bilik untuk 2 orang. Jadi, 6 orang la satu rumah. Aku jadi culture shock sekejap sebab rumah dulu ada 10 orang. Jadi krik2 je sekarang. Tapi ada je housemate lama kacau2 aku di rumah baru dengan semua housemate baru. Haha. Comelkan diorang?

Walaupun tak seluas mana bilik, asalkan ada katil, sudah...



 Kalau nak beli tikar getah, belilah 3 kaki. Share dengan roommate.

Pastu, rajin pulak kontraktor (KAS Engineering Sdn. Bhd.) ni pi cat bilik dengan warna yang lain-lain. Pink, oren, purple. Tak kisah pun sebab warnanya pun cantik.

Kalau malas sangat na…

RIndu

Image
Rindu pada crush? Ingin katakan sesuatu padanya?

Teringin sangat nak buat macam tu. Sampai suatu hari, dah karang dah nak kata apa. Itu, ini. Bila ada lelaki yang sakitkan hati someone yang terdekat, mesti nak nasihatkan crush supaya tidak ikut jejak lelaki tu.

Tapi, Allah menjaga aku daripada buat benda pelik-pelik. Bila aku terdetik untuk berbuat sedemikian, aku mula terfikir.

"Aku kan ada Allah? Buat apalah payah-payah nak karang bagai and send kat dia. Entah-entah dia tak baca pun. Just seen je."

Aku luahkan segalanya pada Allah. Dia Maha Pendengar. Dia dengar segala-galanya. Baik dituturkan di mulut mahupun jauh di sudut hati.

Sebenarnya, aku tak pernah hubungi dia melainkan kerana urusan. Aku memang mesra dengan semua orang. Tetapi alhamdulillah, aku masih tahu batas pergaulan Dan memanglah aku tidak akan sekali confess pada dia. Walaupun Saidatina Khadijah melamar Rasulullah dulu kan? Huhu. Melainkan kalau aku memang tekad, haha. (Hang yang mintak perempuan minang la…

Dilema UPU

Image
Dilema pilih program datang menjelma! Ni screenshot syarat kemasukan ke Program Ijazah Sarjana Muda atau lebih mesranya, Degree pilihan saya.

Rambang mata. Kena pilih 12 sahaja dari 24 pilihan kat atas ni.

Tapi.. komfem UPNM kena tolak sebab nanti mungkin tak pass dalam interview (ketinggian tak cukup rasanya). Huhu.


Untuk lihat syarat khas kemasukan:
https://online.mohe.gov.my/upu/emas/index_epanduan.php