Posts

Showing posts from December, 2017

Fangirl

Image
A female fan, especially one who is obsessive about comics, film, music, or science fiction. (Oxford Dictionaries)
I never notice this fangirling mood inside me till I got to know Hallyu.

In 2002, aku mula main MS Paint. Rindunya Paint. Haha. Lukis macam2. Lukis pizza la. Lukis orang petak la. Sayang takde gambar since laptop lama dah rosak. Pastu gigih lukis logo IKEA. Luls. Memang cari la font yang sama macam IKEA.

In 2007, aku terjumpa installed Photoshop dalam laptop Abah yang ada kat rumah. Kalau abah pergi kerja time cuti sekolah, aku habiskan masa expore benda alah tu. Siyes obsess dengan Photoshop. Walaupun time tu tak reti lagi bukak internet and tengok video tutorial guna Photoshop, time tu terer lukis matahari yang ada banyak shades of red to yellow. Haha. Aku obsess dengan Photoshop till now. Fuyo, dah 10 tahun bersama. Cewah.

In 2010, my school's PA system loved to play nasyid songs from UNIC, InTeam, Maher Zain and lots of other nasyid teams. I was obsessively fangir…

Rizq

Image
Pernah tak depress tak dapat something yang korang nak? Like nak beli tudung keluaran terbaru? Album BTS terbaru? Kasut baru? Tak dapat JPA?
I was quite depressed on something that I couldn't get. Eventhough I'm competent enough to have it. I mourned it because of it for a long time. **I just keep it in my heart pastu menangis sorang-sorang kat bilik air. Haha**
I ranted about it to my friend. And she said,
Don't worry.. Ada rezeki lain yang tengah tunggu kau. Rezeki tu kan beza-beza untuk setiap orang, dan dia dating dalam banyak bentuk. (Jihah, 2017)
Mana tahu kau dapat rezeki dimudahkan study ke. (Jihah, 2017)
Suddenly, I have this one thought.
I got many things that others want.
Lots of gifts for this week only (Ni sebab gigih gila main games kat PTAR Open Day hari tu.) Easily understood things in class. Made dental works aesthetically.
Ohhh. Wo mingpai le. I got what everyone's dreams.



Jadi, aku jadi sedar diri sikit. Kalau tak dapat something tu, tak bermakna kau ke…