Posts

Showing posts from April, 2015

CONTEST: Teka Apakah Dalam Genggaman Tangan Beta

Image
Okay, contest nye mudah saje. Dianjurkan oleh Contengan Di Dinding.

Hanya perlu meneka ape yang ada dalam genggaman tangan teman ni.. alaa macam dalam cerita P.Ramlee Nujum Pak Belalang tu..




PILIHAN JAWAPAN:

A. DUIR SYILING B. BELALANG  C. KEYCHAIN  D. KURA-KURA  E. GULA-GULA  F. DUIT KERTAS  G. GULI  H. PEMADAM


Syarat-Syarat menyertai contest ini adalah sangat mudah seperti berikut:

1. Jawapan hendaklah dijawab di blog anda masing-masing dan haruslah di 'link' kan ke tampalan ini.

2. Tinggalkan nama dan link jawapan anda diruangan komen.

3. Tarikh tutup contest ini adalah pada bila-bila masa sahaja bergantung kepada penaja.

4. Jika terdapat ramai peserta yang menjawab dengan tepat akan disenaraikan dan dinomborkan Pemenang dipilih secara random dengan menggunakan servis random(dot)org.

5. Anda diminta untuk like untuk FB Page baru Borong Jamu Kosmetik SGE ini.






Saya jawab... H. PEMADAM


Sekian, terima kasih..

Final Decision for UPU after SPM

Image
Bismillahirrahmanirrahim..

Permohonan IPTA/UA (UPU) dah tutup. Ya Allah.. Semoga apa yang kupilih ini betul dan bersesuaian denganku..



Lawak sikit untuk UPU ni. Sebenarnya, saya nak PALAM (UiTM). Tapi, pergi letak PASUM (UM). Entah kenapa dengan fikiran time tu. 

"Doakan Aida dapat UiTM, Mak. Aida tak nak masuk UM. Takut~" Saya suarakan ketakutan kepada Mak.
"Nak takut apa bendanya. Belajar je lah."

UMS dan UNIMAS, gatal pergi letak. Nak jugak. Haha. Berangan macam belajar di oversea. Memang oversea ya! Merentas Laut China Selatan. :D

Doctor-to-be. "Apasal masuk Medic? Padahal, dulu bukan main hang nak Engineering?"

Hehehe. 

SEBAB PERTAMA

Kalau anak pertama, mesti harapan keluarga kan? Memang first2 dulu, tak nak pun Medic ni. Tetapi, setelah di'basuh' dan di'klorok', akhirnya, I'm fall in love with you for second time, Anatomy!

Mana taknya, orang suka kata, "Ni mesti jadi doktor ni." So, I decided to be a specialist doctor in ________…

Driving Lesson II

Image
KPP02... 6 hours. On that day, this was the first time ever that I had drive a car. My feet trembled. I always stepped on throttle (known as the "accelerator", "gas pedal" or "pedal minyak") if I want to slow the car and vice versa.

KPP03... 10 hours. Cikgu Basir thought me too. He was the only one of Auto Teacher. After 'brain wash' by him, finally, I can adapt in the track and on the road.

After 10 hours, Cikgu Basir advised me to take 2 hours of extra class. So sad because Cikgu was absent on that day. He was subtituted by Cikgu Hadi. He is a new teacher in IMAM. So funny.

"Just step on the throttle."
"Don't be stingy in giving the signal" -Cikgu Hadi-
On the final day, Second and Third Test (Ujian II & III). Alhamdulillah, my RPK (Vehicle Inspection Routine) and Second Test in fine.

"Your face is so calm. You are relax when driving. Good luck for next test." - I don't know this teacher's name-
Whe…

SJ D&E - Mother

Image
I think this is true love song after heard other KPop songs. Thanks to Lee Dong Hae because he had wrote this such a beautiful lyrics. My tears dropped. T.T




(Thank you) I can’t express with words (Thank you) I’m here because of you You always embraced my young and immature self
(Love you) Words I couldn’t tell you (I love you) I’m finally telling you now Now I know your heart and how you always believed in me
And I know, Yes I know, you always look to me And I know, Yes I know, even if the world turns away
Love you mother, I love you Like no other, I thank you I endlessly shed tears when I think about you Love you Mother, I love you Like no other, I thank you Now I’ll be your strength and return that bright smile
And you know, You know, You know, I love you, I thank you
(Thank you) Wherever you go, don’t be small (Thank you) Because I’m standing right behind you Even if your back is hurting or your eyes grow dim
(Love you) Words I’m so bad at saying (I love you) Finally, I’m saying them You’re the pretties…

GIVEAWAY SAYANG by SCHA NAZRI

Image
Bismillahirrahmanirahim..

This is the first time I join giveaway contest.

Prizes:-


1 x MINT CLUTCH BAG for Grand Winner (choosen by Sis Scha)

RM 10 topup x 5 winner (Random.org)
10 blog for being reviewed weekly (Random.org)

How to take part in this contest? (By Sis Scha)
1) Buat SATU entry tentang giveaway ini dengan tajuk GIVEAWAY SAYANG by SCHA NAZRI beserta dengan banner dan link kan ke entry ini
2) Follow blog Scha Nazri (sekiranya baru follow, nyatakan berapa nombor anda di ruangan komen entry ini)
3) LIKE Fanpage Scha Nazri 

Jejak Menara 2015 (Pulau Pinang)

Image
"Best! Dah lama tak pergi ke program macam ni." I'm longing for participating in camps. This programme is the very first program that I joined after SPM. So, I wanted to register via online. However, Perak's located in Seri Iskandar (very far from my home). Hence, I decided to join Penang's (nearer to my home). Free of charge.





Jejak Menara 2015 was organised by YADIM at USM Penang. **Sorry for switching the language**
Memang tak sesatla sebab Kak Syuhada (cousin) belajar Biologi kat situ. Cuma sesat dalam kampus time nak cari desasiswa Kak Syuhada. Saya, Mak dan Kak Ja (cousin) sampai di hadapan DKSK4 (Dewan Kuliah Sains Kemasyarakatan 4) around 7.15 pagi. Awalnya.. Jadi, kami pergi hostel Kak Syuhada untuk pick dia. Selepas ambil Kak Syuhada, baru Mak hantar saya kat DKSK balik. Time tu, dah ramai yang mendaftar. So, saya beratur and daftar via fill the form in Excel. Selepas itu, peserta diminta sarapan Mee Goreng terlebih dahulu. Saya dah kenyang dengan makan Ka…

Lafaz Yang Tersimpan

Image
“Serabut kepala otak aku!” Tangannya menyerabutkan lagi rambutnya yang memang serabut itu. Baim di sisinya hanya memandang pelik.

“Kenapa ni, Aiman?” Baim menyoal teman sebiliknya.

“Soalan pasal elektrik ni. Menyerabutkan kepala saja! Macam mana nak cari nilai perintang ni?” Aiman tertekan.

“Apalah salah soalan tu. Penat-penat je George Simon Ohm tu cipta Ohm’s Law. Untuk cari nilai perintang, bahagikan nilai voltan dengan nilai arus elektrik. Yang kau tak guna Ohm’s Law tu pasal apa?” Baim menggeleng-geleng kepalanya. Jarang-jarang dia lihat Aiman tertekan sebegini. Aiman ialah seorang yang sentiasa tenang. Wajahnya sedap mata memandang dan menenangkan hati sesiapa yang melihatnya. Banyak pelajar perempuan sekolahnya terpikat oleh rupa, sikap dan sifat Aiman Zahrawi. Nama pun sedap. Tetapi, Aiman kelihatan jauh berbeza dengan sikapnya yang sebenar pada malam ini.

‘Kena buatan orang ke kawan aku seorang ini,’ bisik kalbu Baim. Jari Baim menggaru-garu kealanya yang tidak gatal.

Tangan dan …