Posts

Showing posts from August, 2016

Turn Off Your Phone

Image
Zaman teknologi canggih ni, mesti majoriti terkena wabak ni. Wabak 'Hadap Gadjet'. Malangnya, aku pun terkena sekali. Asyik tengok phone je. WhatsApp tak de mesej masuk, buka FB, Twitter, Instagram, WeChat (aku bukan budak wicet yang aktif huhu).

One day, aku dengar satu lagu ni dari album Dark & Wild by BTS. Bila dengar rentak n irama, ingatkan ni lagu cinta biasa je la. Lalu aku pun tengok lirik lagu ni sebab nak sahihkan lagu ni ok ke tak. Haha.

Last2, aku yang tersentap sendiri. Budak-budak BTS ni.. Memang selalu buat aku sentap.

Korang baca la sendiri.


BTS - Can You Turn Off Your Phone

Could you turn off your cell phone? Everyone says it’s smart But we’re all getting dumber Could you turn off your cell phone? Look at my face and give me a mention I don’t need a Like
You use your phone to even tell me you’re going to the bathroom You give me a slight smile as if you think you’re smart It’s not funny at all, I’ve seen you for the first time in months Why are you pretending to be …

The Best Listener

Image
Listen. Hear.



When problems come, Allah is the best Listener. Saat kepala dah pusing dengan masalah yang bertimbun-timbun, badan dihempap tanggungjawab yang berat.. Ambillah wudhuk. Bentangkan sejadah. Lalu menghadap-Nya.

Pergh. Waktu kau letak dahi kat sejadah tu, you'll know that feel. Aku tak leh nak describe. Kau rasa la sendiri.

Let Him know everything beneath your heart. EVERYTHING.

:)

However, as a normal human, we also do need someone that will hear everything, right?
Kalau kau ada, APPRECIATE dia as well as dia hargai kau.

Huhu. Menyesal tak sudah kalau aku tak hargai. Bila lagi aku nak dapat orang yang sangup dengar luahan aku?

So...

Thanks to the people around me that hear me membebel, merapu, merepek, meroyan and et cetera. Haha. Aku memang seorang yang jarang cerita prob hidup. Once aku suka cerita pasal diri aku, means mereka adalah the trusted one. Macam pemegang amanah la. Hahaha.

Ok done merepek pasal LISTENING.

Lepas-lepas ni, mesti korang akan dengar aku merepe…

ED00 or DS240

Image
Alhamdulillah. Today is the day.

Debar-debar tunggu like debar tunggu kawan-kawan mai rumah. Hahahaha.


Time ni, tengah makan kat Subway. Dah lama nak makan. Tambah-tambah, si Aiman tunjuk Subway kat IG. Hahaha. Finally, mak pun belanja la.. Syukurr..

Buka website UPU guna phone mak, lambat. Jem. So, guna SMS. Around 10 minutes, dapat SMS. Tertera kod macam tajuk post ni. Gigih aku search apa kod UPU aku dapat ni. Finally, Alhamdulillah.. BDS or Bachelor of Dental Surgery. DS240 in UiTM. Senang kata, Dentistry UiTM.

Pergh. Berat rasanya.

After three days berjimba dengan my friends around Taiping, now focusing on preparation before degree. Macam biasa lah..

Print and lengkapkan borang. Medical check up. Hahaha. Plus ujian darah for Hepatitis B and C dan HIV. This is for Medicine, Dentistry, Nursing and Medical Lab Technology only. Nak handle darah. Tu kena test darah dulu. :D

Beli barang. Tapi kena bawak barang sikit je la sebab aku MDS (Minggu Destini Siswa) di Shah Alam. Then, bila h…

Offer Letter

Image
Petang tadi, bangun aku dari tidur. Tengok phone. Ada sms masuk. Rupa-rupanya, result kemasukan degree UniKL dah masuk. So, aku terus buka website UniKL untuk tengok kos apa yang aku dapat.
BACHELOR OF INFORMATION TECHNOLOGY (HONS) IN COMPUTER SYSTEM SECURITY
Wow! Best program ni. Boleh tau macam mana nak secure system. Macam mana nak halang hackers. Hahaha (gelak jahat). Tapi... Petang tadi aku fikir-fikir sampai aku tak 'lalu' nak bukak whatsapp. Huhu.

Program ni kat UniKL MIIT. Kat Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur.

Pergh! Tengah bandar betul tu. Hahaha. Aku rasa beberapa lama boleh jadi culture shock. Ye la. Aku kan orang kampung ja. XD Dulu pun kampus kat ceruk hutan dan luar bandar sikit. Masuk je Shah Alam n Putrajaya, teruja. Hahaha. Tapiii.. Lagi pun, Putrajaya tak busy macam KL. Kereta sikit-sikit je. Takde jem teruk. Tu aku tak berapa jakun sangat. Kalau KL, hmmm.

So, aku decide untuk pilih universiti yang ada environment yang hijau. Yang terbina di kawasan luar ban…