Posts

Showing posts from May, 2017

Oh! My Hubby... Mr. Dentist

Image
Storyboard 3.5/5
Jalan cerita agak cliche, kahwin kerana dijodohkan oleh parents. Ex masih mengejar cinta lama dia. Maybe due to the author is not in the dental field, me saying Congrats to her, Bunga Amani because she was trying to bring Dentist as main role. Haha. Daku sebagai dental student terasa terharu sebab finally ada jugak novel dedicated untuk dentist. XD Aku memang beli sebab nampak perkataan 'Dentist'. She mentioned about tooth extraction in funny way. The hero is so jealous towards his wife's ex sehinggakan dia nak cabut gigi lelaki tu. (Ok. Aku mengaku, aku pun pernah nak cabut gigi orang yang buat hal dengan aku XD I feel ya, Dr Megat Mizwar).

Walau bagaimanapun, aku baca je. Who know's the unexpected twist plot? At the end, this novel made me crying badly. We lost a lovely protagonist. Uwaaaa. Sis Bunga Amani, finally you made me crying.

Language 5/5
Just nice.

Must read? 4/5
Bacalah. Best untuk readers yang gemar membaca kisah perkahwinan yang complicated.