Rizq

Abang kafe jual ni for RM 1 only. Alhamdulillah.

Pernah tak depress tak dapat something yang korang nak? Like nak beli tudung keluaran terbaru? Album BTS terbaru? Kasut baru? Tak dapat JPA?

I was quite depressed on something that I couldn't get. Eventhough I'm competent enough to have it. I mourned it because of it for a long time. **I just keep it in my heart pastu menangis sorang-sorang kat bilik air. Haha**

I ranted about it to my friend. And she said,

Don't worry.. Ada rezeki lain yang tengah tunggu kau. Rezeki tu kan beza-beza untuk setiap orang, dan dia dating dalam banyak bentuk.
(Jihah, 2017)

Mana tahu kau dapat rezeki dimudahkan study ke.
(Jihah, 2017)

Suddenly, I have this one thought.

I got many things that others want.

Lots of gifts for this week only (Ni sebab gigih gila main games kat PTAR Open Day hari tu.)
Easily understood things in class.
Made dental works aesthetically.

Ohhh. Wo mingpai le. I got what everyone's dreams.



Jadi, aku jadi sedar diri sikit. Kalau tak dapat something tu, tak bermakna kau kehilangan segala-galanya kat dunia ni.

Ok, tu je refleksi hari ni. 💕

Comments

Popular posts from this blog

Interview Dentistry UiTM 2016

UiTM Dengkil

Monolog "Perpisahan"