Fangirl


A female fan, especially one who is obsessive about comics, film, music, or science fiction. (Oxford Dictionaries)

I never notice this fangirling mood inside me till I got to know Hallyu.

In 2002, aku mula main MS Paint. Rindunya Paint. Haha. Lukis macam2. Lukis pizza la. Lukis orang petak la. Sayang takde gambar since laptop lama dah rosak. Pastu gigih lukis logo IKEA. Luls. Memang cari la font yang sama macam IKEA.

In 2007, aku terjumpa installed Photoshop dalam laptop Abah yang ada kat rumah. Kalau abah pergi kerja time cuti sekolah, aku habiskan masa expore benda alah tu. Siyes obsess dengan Photoshop. Walaupun time tu tak reti lagi bukak internet and tengok video tutorial guna Photoshop, time tu terer lukis matahari yang ada banyak shades of red to yellow. Haha. Aku obsess dengan Photoshop till now. Fuyo, dah 10 tahun bersama. Cewah.

In 2010, my school's PA system loved to play nasyid songs from UNIC, InTeam, Maher Zain and lots of other nasyid teams. I was obsessively fangirling toward Maher Zain and Sami Yusuf back day. Gigih gila hafal lirik lagu MZ. And still ingat sampai sekarang. Haha. **Tula. Hafal Quran tak nak gigih pulakss** Search lirik kat internet. Pastu salin kat satu buku lirik ni. Then, hafalll since lirik just in English and Arabic. Paling hebat pun time tu aku hafal lagu Sami Yusuf yang ada Turkish lyrics. *laughing in Turkish Aku paling admire website Sami Yusuf Official zaman album Wherever You Are. Lawa sangat2.
Me also was one of Devotees' fangirl. Minat giler kat Adi Akmal. Haha. Zaman tu en, aku heran la kenapa la ramai gila KPop ni. Aku tak marah diorang pun, cuma hairan je la.

Pastu, tahun 2013, time tu aku tengah sedih yang amat sangat on something. I cannot tell this here. Haha. Big secret. Macam depressed la. Aku tak tunjuk and cerita depression tu kat orang. But aku tak tau nak expresskan that feeling tu macam mana. Pada masa yang sama, my roommates kat UKBA tu, ramai yang KPOPers. Diorang suka share pasal KDrama, EXO and ZE:A. Aku pun layan je la. Time depress tu, aku try tengok satu KDrama ni, Rooftop Prince. Silap kat situ la. Terus tersangkut dengan KDrama sampai sekarang. 😂 Actually, waktu form berapa entah, aku dah tengok Boys Over Flower tapi tak tengok sampai habis. Just minat OST diorang, Stand By Me - SHINee (this is where I got into Shawol, SHINee's fandom).

Bermulanya dengan one of my roommates showed me a MV of SHINee. Aku pun tengok je la apa yang dia tunjuk tu. SHINee - Everybody.


Siyes smartttt. With army suits. Their vigorous choreography. Memang tertarik la. Dari situ, aku search pasal depa. Tapi tak de la tahu sangat lagu diorang. Bias dalam SHINee pun takde. But know all their names. Sebab tak fangirling teruk lagi time tu. Tapi memang admire suara diorang (especially Jonghyun's. My ear candy. I miss himmmmmmm) sampaikan I unrealized keeping their songs in my playlist till now. Tahun tu, I just suka play the whole album of Everybody. Sanggup dengaq album tu tengah-tengah malam time musim luruh - sejuk kat Zagreb, Croatia. Member tido tapi aku still depan laptop dengar lagu sambil kesejukan. Haha.

After that, I found many EXO songs in Bilik Redaksi's computer. Aku pun macam, "Try la dengar lagu Exo ni. Best ke tak." Last2, EXO - History yang jadikan aku tersangkut jadi EXO-L pulak. Ma shaa Allah. This was where I exploring all Exo songs and fill the laptop with them. Bias in Exo was D.O but now is Kai. Haha Kaisoo.

After SPM, I watched a clip of Super Junior - THIS IS LOVE in KBS. I was awestruck, then gigih download lagu tu sebab internet kat Iran ... Tup tup, jadi ELF pulak. Being a part of Super Junior's fandom. Di sini aku start tengok variety shows yang diorang ada. Bias fom Suju is Lee Donghae! Lama kut tunggu dia keluar army. Huhu. Sorry sebab lompat ke fandom lain. But I still love all Suju's songs.

During Asasi, aku ada jugak la jadi iGOT7 sekejap. Layan comeback diorang dengan GOT7 - Fly. Lagu diorang pun best.. Bias, Youngjae since his high pitch voice is good.

Meanwhile, bestfriend aku sorang ni, gigih gila cerita kat aku pasal BTS. Aku pun dengar je la. And simpan semua info dalam minda ni. At the same time, ada sorang housemate suka pasang lagu BTS - Dope.


Ok gaiss. This was where I stuck in ARMY! Hahahahhaha. My bias were V and Suga. Fo r now is Jungkook! Ni paling hardcore la. Kemuncak fangirling aku. Ditemani dengan classmatesnya, and now my roommate, sesame menggila BTS.

BTS Jin was holding ARMY Bomb.

I called this kemuncak coz I sanggup nak beli albums and berpuas hati la dengan album-album berkenaan.

During first year in degree life, aku layan comeback SEVENTEEN - Don't Wanna Cry. Gosh. I knew SVT since asasi (their Mansae). Tapi baru tau lagu diorang best best. Terus jadi Carat and my bias was Dino and now are DK and Mingyu (yeay sebaya). I don't why I like these dorks.

I am also love to hear Day6's songs but not a hardcore fan. But I love to read Jae's tweets.

Oh, minat boy groups je ke? I love TWICE! Haha. Ni minat diorang before minat Seventeen. Suka lagu diorang yang catchy.

Gigih gila en tulis pasal ni? Entah la. Ni memang nature aku maybe. Obsess on something. Sebab tu kalau aku suka something or someone, mesti gigih berusaha buat something. Kekadang sampai rasa serba salah if someone tak beberapa berkenan dengan cara aku yang obsessive.

Well. Maybe ini cara aku untuk showing love to something / someone. Ada jugak yang suka pendam sahaja tanpa share kepada orang lain. Korang jangan ingat aku kasanova pulak, bertukar-tukar fandom. Bhahahahahhahhaha.

I'm still a Shawol + EXO-L + ELF + iGOT7 + ARMY + CARAT + ONCE + Maher Zain fan + Nasyid fan. and I still love you awakk. Haha. Ok geli do.


** Updated in April 2018 **

LOL. Now, I love NCT and Pentagon so much!

For now, I have these in my collection:

BTS Love Yourself: HER
BTS Dark and Wild
SHINee Season's Greetings 2018
NCT 2018 Empathy

Love all of them. I want to buy BTS Love Yourself: TEAR but I spent my money for books (I love reading books to haha). So.... Lain kali kut...


That's all for today. Bye!

Comments

  1. Ehemm awakk?? 😏😏 Awak mana tuuu 😚😚

    ReplyDelete
  2. Mana bigbang (VIP)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gosh. Why I can forget about BigBang? I love them tooo. XD

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Dentistry UiTM 2016

UiTM Dengkil

Monolog "Perpisahan"