UiTM Dengkil

Welcome to new house of Asasian UiTM.

First impression. CANTIK.

Sebab nampak dari jalan belakang PICC lagi. Hehe. Bangunan pentadbiran yang tinggi macam FSK 6 Puncak Alam dah jadi bangunan tertinggi di Dengkil.

Lepas daftar (ambik kunci je), terus naik ke aras 8. Tingginya... Semoga lif disayangi tidak rosak.

Majoriti, Law and Tesl yang stay di Dahlia 2 ni. Kami kaum minoriti di sini. Hehe.. Abaikan pasal tu.

Satu rumah, ada 3 bilik. Satu bilik untuk 2 orang. Jadi, 6 orang la satu rumah. Aku jadi culture shock sekejap sebab rumah dulu ada 10 orang. Jadi krik2 je sekarang. Tapi ada je housemate lama kacau2 aku di rumah baru dengan semua housemate baru. Haha. Comelkan diorang?

Walaupun tak seluas mana bilik, asalkan ada katil, sudah...

Loker.. Tinggi.. Lagi tinggi daripada loker Asrama Khadijah dulu.


My bed.
 Kalau nak beli tikar getah, belilah 3 kaki. Share dengan roommate.

Pastu, rajin pulak kontraktor (KAS Engineering Sdn. Bhd.) ni pi cat bilik dengan warna yang lain-lain. Pink, oren, purple. Tak kisah pun sebab warnanya pun cantik.

Ruang solat.
Kalau malas sangat nak ke surau aras bawah atau Pusat Islam, solat di mana jua. Haha.

Housemate sekarang... Sufina, Ara, Balqis, Akma n Jiha...
Semua happening.. macam housemate dulu..

Depan Kolej Dahlia 2

Bangunan pentadbiran yang lawaa.

Dah habis kemas, lunch dan family balik, aku jejalan kampus. Sorry x de gambar sebab time tu phone tak bawak. Tak pe. Nanti akan diupdate. Orait?

View lepas subuh.


PS: Mood berdebar-debar menantikan lecture.


Comments

  1. cantik dan kemas biliknya :3 selamat belajar

    ReplyDelete
  2. Akak ada gmbar loker belah dalam tak ? Nak tengok reka bentuk dia . Senng nnt sebb nak apply sini hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azrul,bwk je bju bnyk2. in shaa Allah, muat loker. mmg nmpk kecik dlm gmbr. tpi, beg baju pun akak msukkan dlm loker. hehe.

      Delete
    2. Ouh ok akak thnk you :) doakan saya dapat sini ye

      Delete
    3. Ouh ok akak thnk you :) doakan saya dapat sini ye

      Delete
  3. Akak, uitm dengkil ada wifi tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada dik :) smua wifi n x pkai cable LAN. Tpi wifi paling laju, kt area akademik (bilik2 kuliah), ptar (library) n anjung (kafe).

      Delete
    2. kalau dekat hostel, area mana paling laju wifi?

      Delete
    3. Haha. X psti la dik. Akak kt aras 8, dahlia 2 laju je. Cuma sape cepat dia dpt. Kna redha sikit dgn wifi tu. Tpi.. Klau laptop housemate dpt, buat hotspot drpd laptop tu. Boleh install software ni kt internet. Jdi, satu rumah dpt internet :)

      Delete
  4. Kak..kalau nak bawa meja kecil sendiri muat tak dalam bilik tu? Memang kena beli tikar getah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meja kecil mcm meja jepun.. Dlm bilik mcm x muat.. Ataupun pkai meja tu kt atas katil.. Hehe.. Boleh jugk pkai meja tu kt ruang study luar bilik.

      Delete
  5. salam,,akak,,klau course asasi enggineering kt situ,,rmai x bdk prempuan yg ambk???

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiii, saya budak engineering hehe

      Delete
    2. Satu kelas, maybe 9-10 orang perempuan drpd 30 org. Biasanya mcm tu. Huhu.

      Delete
  6. see ya guys hehe batch 98 law foundation

    ReplyDelete
  7. Akak nak masuk rumah tu ada lif kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada :D akak duk aras 8 dulu.

      Delete
    2. Selamat berMDS n menempuh alam asasi yg best. XD

      Delete
  8. Akak, sy akan daftar ke uitm dengkil 24/5 ni. Sy dpt law foundation. Nak tnya kalau sy tertinggal lampiran xray dkt rumah sy, boleh dftr x? Lps tu boleh pakai jeans x semasa kuliah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe awak boleh tnya pada pmds tntg xray tu. hanya sluar slack / skirt shj. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Dentistry UiTM 2016

ED00 or DS240