View in UiTM Dengkil


Bismillahirrahmanirrahim...

Maaf sebab lambat update and blog ni nampak berhabuk sikit. Busy sikit dan ada gaduh sikit dengan wifi. Sekarang, wifi nak berbaik-baik semula dah. ^_^

Siapa nak tengok suasana dalam rumah di kolej, klik SINI

Kalau bosan-bosan asyik menghadap buku je, memang saya tengok sekeliling and ambik gambar. Biar penuh SD card dengan view kampus. Hahaha. Sebab tu saya tak suka selfie. Lagipun, hanya 4 bulan je duduk kat sini. Mana boleh nak patah balik. Puncak Alam boleh la saya patah balik ke sana. Huhu.

Kolej Dahlia 3 from Dahlia 2 Aras 8

Kolej Dahlia
Kalau blok di sini.. Untuk akademik, kelas buat kat:

1. Blok Dinamik (lecture hall n BK)
2. Blok Etika (lab)
3. Blok Progresif (BKs)
4. Bilik Seminar (Pusat Pelajar yang attached dengan Anjung Dengkil)

Kolej pulak,, Tualang 1, 2 n 3 untuk siswa. Dahlia 1, 2 (longest building) n 3 untuk siswi.

As usual, Pusat Islam, PTAR (library), Pejabat Fasiliti, Pusat Pelajar (bilik2 persatuan), Pejabat Pengurusan Kolej.

Court.. Ada court tennis, netball, badminton. N boleh jugak main bola kat padang.

Anjung Dengkil
Makan2.
Haaa.. Nilah tempat budak asasi memenuhkan perut. Ada 10 kedai makan n 2 kedai minuman. Belum habis lagi melawat ke semua kedai. Kalau nak makan nasi ayam, belila kat kedai Nasi Ayam Hijau tepi kedai air. Kalau lidah nak makan western, RM3 je spageti / fusilli / macaroni dengan kuah dia ala-ala Carbonara kat kedai akak kembar comel (Kafe Meletop kut namanya). Hehe. Boleh la makan hari-hari kalau tak lapar nasi. Yee Mee sizzling, ayam uncle Bob, shawarma (kebab / tortilla Lubnan) pun ada. Ikut suka la nak makan apa. Janji kena pandai berjimat-cermat la.

Kat aras 2 pulak, (setakat ni) ada mart, kedai print n photostat, jual barang komputer, kedai gunting rambut (guys) n jual ice blended ala-ala CoolBlog.

Boleh nampak PICC dari sini.
Never feel boring to see this from our balcony
Pusat Islam from D2
Ber'tennis' dengan housemates.
Tennis court untuk siswi. Belakang tu, bangunan pentadbiran.
Bilik study (tv tak ada lagi) yang ada di setiap blok kolej. Boleh tertidur kat sini
Subuh2 depan gate kampus

Bilik kuliah. Never sleeping here. Membeku~

Makmal Bahasa
Pusat Islam.

In Pusat Islam
Tualang for boys. Paling best, dapat duduk kat rumah view padang bola.
PTAR!
Dewan Kuliah

Last but not least, our DK! Sekali pandang, macam tahap nak layan movie dalam cinema dah. Ni yang muat 2 kelas. Ada juga DK yang muat 6 kelas. Huhu.. Ada certain kelas je yang dapat merasa lecture di sini. But my opinion, BK is always better for who always snoozing..

That's all for today. For lepasan SPM, let's join ASiD line with us!

PS: The progressing of PRM progeny here. Pray for us :D

Comments

  1. Dewan Kuliah tu really macam cinema hahaha. btww already answered your question on my latest post ~!
    - Artsy Le Bella

    ReplyDelete
  2. Wah, Sgt cantik gambarnya. Tak pernah jejak sini. Tgk gmbr pun jadilah :-)

    ReplyDelete
  3. mm can explain the dress code boleh? are we allowed to wear jeans or wht kind of style is allowed there???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dress code... jeans are prohibited when go to lectures. monday, baju kurung n kasut bertutup. hari lain, smart casual like t-shirt, blouse, sluar slack.

      Delete
    2. kalau selaain pegi lectures, mcm gi makan kafe ke, gi library ke, bole pakai jeans?

      Delete
  4. dress code for guys mcm mne? and rambut potongan mcm mna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guys, kna rambut pendek (mesti). Isnin, formal (tie + kasut tutup + kemeja + sluar slack). Hari lain, t-shirt berkolar + kasut tutup + sluar slack. No jeans.

      Delete
  5. hi, dekat sini ada gym untuk perempuan tak? 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi lydmll :D. ada gym luar je. x de gym utk students. :')

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

UiTM Dengkil

Interview Dentistry UiTM 2016

ED00 or DS240