Big Eyes on Different Side of World

Seronok benor ye~

Jalan-jalan.
Memang hobi aku since kecik.
Sebab dah terbiasa jalan-jalan.
Abah bawak jalan merata tempat.
Made my eyes see other wonders.
Seeing different cultures.
Expanding the mind's contents. Not just for ABC and 123.
And made me extrovert.

My fav picture by me <-- Narcissistic sgt akuu

Pernah dulu bercita-cita nak jadi doktor tanpa sempadan (doctor without borders) selepas dengar cerita pasal anak Cikgu Mardiana (Taayah) yang study medic kat Indonesia. Kebetulan, anak Cikgu Mardiana yang lagi sorang, belajar kat sini. Tengok UiTM Sungai Buloh dengan mata sendiri time tu pun dah bagi inspirasi untuk aku study kat sini since Form 3. 😆😆😆
Sambung balik pasal DWB. Teringin nak pi rawat orang randomly. Tak kira bangsa and agama. Pastu, pi jelajah mana-mana.
Cewahh. Time tu tak sedar diri tu perempuan, bakal bini orang. Kena jaga anak-anak.
Bila dah sedar.. My old ambition got shrinken. Huhu.

Started from entering my university's life..
I feel my world getting smaller.
I just clique to my classmates.
I just cling to my best friend. kerr??? haha
I just see a small room in my eyes.

Where's my vast world?
I can't see it.

Hmm. Now, I just see larger world in clinics, labs, books, notes, lectures and internet.
What a life. 🤣🤣🤣

However.. I cannot stay and sigh only. I need to do something.

Tetiba teringat ni. One day, a medical student ask opinion from our Oral Maxillofacial surgeon, Dr Azmeel on the passion.

"Tak salah ada passion. Tapi yang pastinya, kena habiskan dulu 5 tahun ni. Lepas tu, nak buat apa-apa, buatlah." (Dr Azmeel, 2017)

Haha. Ye lah, doktor. :D

N tak lupa jugak...

"Jangan risau, masa akan datang berjimba tu akan mai." (My lab guy, 2017)

Ni.. Aku tunggu, Kalau tak dak, wrestling la jawabnya. Haha.


PS: Jom redah dunia 'kecik' pergigian ni dengan aku. 😆 Kecik la sangat~ Padahal nota beratus-ratus helai.

Comments

  1. Sekarang saya dah final year. Jika diikutkan mak tak bagi permission bercuti mana-mana. Tapi disebabkan pandai mengayat, at last emak akur jugak. Hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. nice2. maybe sy kecik lgi kt pndgn diorg. sbb tu susah nk kluar. nnti sy mengayat diorg ye. ;)

      Delete
  2. Yes,so true...the more you travel the more you know this world...despite being a dentist,you still can have that passion...find a way cuz nothing is impossible if you can tackle it down =)...dentistry is your passion so don't feel down when dentistry hit you like a truck...smile and just keep moving forward

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaaa. dentistry hit me like a truck. hahahha. in shaa Allah.. there's a way. ;)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

UiTM Dengkil

Interview Dentistry UiTM 2016

ED00 or DS240