KP Ummi Kalthom

From @aisyahnorr on Instagram. AJ, kite memang betul2 culik gambar kome ni!

Mereka ni lah yang bagi rencah hidup. Haha. Macam tagline Baba's. Setahun duduk dalam bilik KP (tapi tak sampai setahun dek kena pindah ke Rumah Khadijah untuk jimat elektrik sekolah time SPM). This is UKBK. Bilik KP paling rare!

Dengan depa ni, semakin kuat kemahiran 'mengusik orang' dalam diri. Haha.

Dari kiri ye.

Nabila Afiqah bt Tuan Rusli
Kami panggil, Nabil.
KP Kebersihan dan Kebajikan. Memang dia penat duk buka n kunci Bilik Syifa' setiap hari. Time wabak apa ntah yang kena kat Form 1 hari tu, dia lah paling pening. Redha je la.
First time jumpa dia, time dia masuk form 2. Masa tu, saya jadi ketua bilik sementara di RBBC (sekarang Aisyah C). So, kena uruskan sebab dia akan duduk di situ. Jadi, pernahlah sebilik dengan Nabil time Form 2.
Ibu dia suka memasak. Dapat la jugak merasa laksa johor buatan ibunya.
Suka makan Koko Krunch. Kami ni, apalagi, seluk la jugak tangan dalam kotak KK yang besar tu.
Sekarang, dia dah pakai contact lenses. Oohh.. Semakin bergaya dia ni semenjak habis sekolah ni. :D
Selalu kena match dengan seorang tenaga pengajar ni. Siapa yang tahu, diam2 je.
Anak sulung. Adiknya, Michan dan Momo. Haha. Comelkan?
Siswi di Asasi Sains, UiTM Puncak Alam. Yeah! Same with me.


Siti Nur Solehah bt Nasri
Dipanggil, Soley.
TKU Asrama. Kiranya, dialah tauke untuk kawasan asrama. Haha..
Pemain Boja (bola jaring). Always wif Munirah Redzuan.
The tallest girl in UKBK. Biasalah.. Saya, AJ and Nabil kan comel. Jangan marah, Soley. XD
Boleh dijadikan pakar kaunseling tak bertauliah.
Anak sulung. Adik-adik dia, smart :D
Interest dalam bidang business. Setiap kali balik ke asrama, memang berduyun-duyun orang datang sebab nak beli tudung kangaroo. Belum dia sampai, dah ada orang cari.
Student di Matrikulasi Melaka. Aliran Akaun. All the best, Soley!


Nor Aisyah by Jali
Just call her, AJ.
KP Sukan dan Rekreasi. In charge untuk kegiatan sukan sekolah. Tapi ini paling lawak. Kami kena jadi babysitter untuk sebakul bola yang terdiri daripada boja and botam. Ini disebabkan, stor sukan kena renovate. Redha je la dengan bau getah yang menerawang dalam bilik.
Budak straight A ni. Jangan main-main walaupun dia suka main-main.
Mesti ke hulu ke hilir dengan Arissa (kalau saya nampak la). Haha
BFF Cikgu Shafa, Ustazah Zahidah dan Cikgu Rafizah.
2 kakaknya, pun Taayah jugak. Kak Fatimah and Kak Umi. Hebat2.
Saru-satunya ahli UKBK yang bukan anak sulung.
Penuntut APIUM, Universiti Malaya. AJ, dapatkan empat rata ye.



Ni antara kenangan yang tak boleh lupa. Terbaik!


Tengah duk jadikan beg plastik macam samosa, terjumpa plastik ni. Haha. Banyak kenangan. Kena fetch supper KP kat DM setiap Ahad (untuk UK). Pastu, bawak pergi ke kelas time prep malam n bagi kt KP setiap kelas. Kalau terlebih rajin, pergi hantar kat bilik KP setiap rumah mcm delivery Domino. Kalau lapar, pergi serang KP yang ambil supper hari tu. Kalau terlampau lapar, pergi serang mana2 bilik yg tak habis roti. Hebatkan perut KP (UK?). Paling tragis, makan muffin pandan berinti cicak. Nasib tak gigit terus shj. Lps mnjerit apa semua, terus interkom semua rumah, "Jangan makan muffin!" Bukan salah DM. Bukan salah sekolah. Hehe. Cicak tu yang terjun dalam bater muffin. Last2, syahid dlm keadaan dibakar dalam oven. Skrg, kalau nmpk je roti gardenia, teringat supper. Tapi dah tak selalu dah makan sebab terlebih makan mknn ruji. All are evergreen. Please remain in our minds. @aisyahnorr @auji_xoxo @basyirahnurul @malika_solehah @nina_subri @hahanizam @nabilafiqah
A photo posted by AnaIrdaHalim (@anairdahalim) on

Then, beberapa lama sebelum kami pindah ke Khadijah, saya balik sorang-sorang ke bilik selepas lunch. Aku terkejut sebab bilik kena cat. Macam kamar diraja dah rasanya sebab dicat dengan warna kuning. Memang la UK warna kuning. Yeah! Seronok macam orang buat make over kat rumah. Bila deme balik, memang menjerit la. Bersyukur sangat sebab bilik macam bilik baru. Bila Cikgu ANA interkom bilik, memang kami thanks sangat2.

Nabil, kite nak gambar before and after make over. Haha.

Last but not least,
Kamsahamnida, chinguya. Yeoungwonhi, saranghanda.


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

UiTM Dengkil

Interview Dentistry UiTM 2016

ED00 or DS240