Cikgu...

Tipulah kalau tak rindukan cikgu-cikgu dari tadika sampai ke sekolah menengah. Kini, aku berjumpa pula dengan 'cikgu' baru lagi. Hehe.. Masih terikat lagi dengan term 'cikgu' berbanding dengan lecturer.

Kenapa aku lagi selesa dengan term 'cikgu'?

Cikgu.... Bagi aku... Dia adalah seseorang yang mendidik orang lain..

Madam Raisnee
My Math lecturer. Terasa subject Math paling senang antara semua subject.

Madam Hazlini
My group mentor. Chem lect. Adore her!

Sir Zaidi
Bio lecturer. First time nampak Sir semasa Majlis Penutup MDS. Memang best lecture class kalau duduk kat depan DK. Kalau tak, bersiap sedia dengan panggilan 'Arwah'. Haha...

Madam Akmar
Physics lecturer. Loves to share a motivational stories. Madam pun penasihat Board Games Club.

Ustazah Khursiah
Ustazah subjek CTU. Ex Taayah jugak. Dapat detect selepas ustazah kata ada 'super junior' kat dalam E5. Hehe.. Payah tau nak jumpa ex Taayah kat Palam.

Madam Shaira
ELC lect. Cantik orangnya... Suka dengar gaya Madam speaking.




Kalau tak berjaya sekarang, mungkin Allah beri rezeki pada kita, lambat sikit.

- Mdm Hazlini -



Comments

  1. term cikgu je ke u like? 'lecturer' pun look synonym kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. term je sy bias sikit.. x de apa2 pun.. cuma sy rindu dgn panggilan cikgu... n... cikgu n lecturer, tetap pendidik yang sama bgi sy.. ;)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

UiTM Dengkil

Interview Dentistry UiTM 2016

ED00 or DS240